Rákos betegek életével játszanak

A Magyar Közlönyből derült ki – természetesen nem egyszerre, hanem pár nap csúszással -, hogy a rákos betegtől elvonnak 2 milliárd forintot, és ezt az összeget Deutsch vezényletével megszervezendő e-sport világbajnokság megszervezésére és lebonyolítására fordítják. Értékrend ez, a javából.


A Magyar Közlöny 2017. november 10-i számából szerezhetett tudomást a közvélemény arról a határozatról, amely szerint a kormány 1.999.500 forinttal támogatja az Egymillióan a Magyarországi Esportért Egyesületet egy V4-es e-sportbajnokság és konferencia rendezésére. A Magyar Közlöny egy nappal későbbi számában azonban már nem kétmillió forintról, hanem annak ezerszereséről, csaknem kétmilliárdról volt szó. Ezzel egyidejűleg jelentette be Rétvári Bence, hogy a kormány a rákbetegek gyógyszertámogatási keretét éppen ekkora összeggel csökkenti.


Az e-sport alapköveit elsőként Deutsch fektette le, az általa vezényelt MTK-ban, az anyagi támogatást is megszervezve mögé azzal, hogy szintén, az általa vezetett Digitális Jóléti Programból odavezényli a szükséges finanszírozást.


Hogy lopnak, sejtjük.


De hogy ilyen szemérmetlenül, és embertelenül, ezt eddig csak sejtettük.


Egy valamit azonban nem tudunk: miért akarják megölni az embereket? Hiszen belőlük élnek. ….


Mégsem gyógyítják meg őket, a gyógyítás helyett inkább videójátékoznak.


Ha kihal a nemzet, kinek a bőrén fognak szórakozni? És ki dolgozik majd helyettük, akkor?