„EJ, RÁÉRÜNK ARRA MÉG”!

 

 

Az elmúlt 5-6 évben futószalagon történtek a törvény-módosítások. Óriási átszervezések láttak napvilágot. A közigazgatás karcsúsításával rengeteg hivatal megszűnt, vagy fokozatosan beolvad a kormányhivatalokba. Eközben, a megszüntetett magán nyugdíjpénztári számlák helyett beígért egyéni nyugdíjszámlák bevezetése még el sem kezdődött. Az újabb határidőkre sem készültek el az egyéni nyilvántartások. Most még újabb két évet kell várni arra, hogy valamit fel tudjanak mutatni ez ügyben?

 

http://www.vg.hu/penzugy/penzugyi-szolgaltatok/tovabb-kesik-az-egyeni-szamla-476592

 

Eddig már öt év telt el ígérgetésekkel, hogy a jóváírások egyéni nyugdíjszámlákra kerülnek, de úgy látszik nem sürgős a kormánynak a dolog. „Ej, ráérünk arra még”, mintha csak Pató Pál urat hallanánk. Pedig ez a kormány a gyorsaságáról híres, ha például megszorításokat kell bevezetni, az pillanatok alatt megy nekik. Például: az Alkotmány módosítása, a nagy ellátórendszerek karcsúsítása, a rokkantsági nyugdíjak eltörlése, a szülőtartási törvény „élesítése”, a Munka Törvénykönyv módosítása, az egészségügy leépítése, az oktatási rendszer átalakítása, az adónemek bővítése, vagy a szociális ellátórendszer fokozatos felszámolása. Akik ez ellen tiltakoznak, azok már meg sem szólalhatnak? Korlátozva van a sajtószabadság és vélemény-nyilvánítás szabadsága, beindult a civil szervezetek vegzálása?

 

Ilyen negatív változások mellett mire számíthatunk a jövőben?

 

Az egyéni nyugdíjszámlák bevezetése helyett, napi szinten a sajtóban arról olvashatunk, hogy legyünk öngondoskodók, mert fenntarthatatlan lesz a nyugdíjrendszerünk. A szülőtartási rendelet már itt van a nyakunkon. A járulékfizetők inkább a külföldi országokban próbálnak szerencsét, mert megélhetéshez az itteni munkabérek nem elégségesek.

 

 

Ígéretekből viszont, van itt minden szinten, szinte minden: Egymillió új munkahely? Közben csak közmunkás leszel? Biztosan jön az egyéni nyugdíjszámla? Lesz hatékony oktatás? Az egészségügyben várható javulás? Lesz itt minden, mert Magyarország egyre jobban teljesít? Lesz szép jövő, csak győzzük kivárni, mert előtte még munkaalapú társadalomra kell átállni?

 

 

Vajon a 2018-as választás előtt teljesülnek ezek az ígéretek, vagy ami nekünk fontos, arra azt mondják, mint Pató Pál úr, hogy „ej, ráérünk arra még”?

 

Jó szokás ez kedves magyar, erről szól ez a dal: