Kérdőjelek a kannabisz legalizálásáról

A Liberálisok népszavazást kezdeményeztek a könnyű drogok legalizásáért, ami már számos országban engedélyezett. Kaptak is érte hideget, meleget. Pedig ez esetben,  nem arról van szó, hogy a Liberálisok kábítószerre akarnák a fiataljainkat rászoktatni, hanem arról, hogy az alkalmankénti megbotlásokért lehet, hogy nem a törvény szigorával kellene lesújtani a fiatalokra. Inkább mérlegelni kellene a rendszeres kábítószer fogyasztók, vagy csak a ritkán, vagy véletlenszerűen  fogyasztók közötti  határeseteket. Ugyanis, a túlzott szigorral, csak árthatunk.


A "lázadó ifjúság" ugyanis hajlamos arra, hogy ami számára tiltva van, azt "csakazértis" kipróbálja. Ilyen a cigaretta, az alkohol és a drog. Ha viszont, csak alkalmanként próbálja ki ezeket a szereket, akkor - egy liberális demokráciában - nem kellene  mindjárt  büntetni  a fiatalokat. Kivétel ez alól az ittas vezetés, mert azt tudnia kell, akinek jogosítványa van, hogy  alkoholos befolyásoltsággal tilos gépjárművet vezetni!


A fiatalok időnként  megbotlanak, például: Ha egy-egy buliban kipróbálják az alkoholt, vagy a füves cigit, vagy a haverok csempészik bele a könnyebb drogokat például a lányok italába. Gyakran fordul elő, hogy nem is tudnak róla, hogy mitől lettek bódultak, vagy feldobottak, esetleg agresszívabbak, mint  normális esetben szoktak lenni. Azonban, ha egy éjszakai szórakozóhelyen, ahol a fiatalok  buliznak és  a "razzia során" előkerül egy-egy füves cigi, vagy kábítószernek minősülő anyag, akkor még nem feltétlen kellene büntetéssel sújtani, a csak szórakozni vágyó fiatalokat.


E témában azért ragadtunk tollat, mert az interneten  olyan vélemények keringtek, hogy a Liberálisok maguk is "bódultak", ha ilyen témáról akarnak népszavazást kezdeményezni. Véleményünk szerint, szó sincs ilyesmiről, és nem kell egy hírt ennyire feltupírozni. Sőt, most egy olyan érdekes cikkre bukkantunk, mely a Liberálisok érvei mellett szólnak. Nevezetesen azért, mert a természetes kábítószereket az ősi gyógymódoknál az orvoslás területén is sikerrel alkalmazták, például fájdalomcsillapítás céljából. Ezek az alkalmazási módszerek kevésbé károsak a szervezetünkre, mint  például a májunkat károsító fájdalomcsillapító gyógyszerek.


Kutatások alapján elképzelhető, hogy a kannabisznak jótékony hatása lehet az agyunkra.Ha ez a tudományos kísérletek alapján bebizonyosodik, akkor az agyunk öregedését gátló természetes gyógymódként is alkalmazható lenne a Kannabisz.


Mind ettől függetlenül, a Liberálisok népszavazási kezdeményezésében sem a rosszat kellene látni és feltételezni. Először meg kellene hallgatni az érveléseiket és csak aztán „lehurrogni" a javaslatukat, hogy "ne akarják elkábítani az országot", mert az igazi veszélyt a társadalmunkra nem a Liberálisok javaslatai jelentik.