Lélegeztetőgépre kapcsolnák az ellenzék híreit

Látjuk, tudjuk, tapasztaljuk, hogy a média-birodalmak hogyan rendeződtek át a kormány közeli körökhöz kapcsolódva. Nem is kell választási kampányt sem folytatniuk, hiszen Magyarország annyira „jól” tejesít, hogy a köztévé mellett azok a TV csatornák is kormány közeli körökbe kerültek, melyeket eddig ellenzékinek hittek az emberek.


A sajtóbirodalom is országosan lefedetté vált a kormány közeli oldalon. Tavaly már a vidéki lapok is gazdát cseréltek. Itt már mindent megvettek, még a lelkeket is?Így dübörög az újságolvasók előtt is a kormány kampánya. A hírek már mindenütt szinte csak a kormány „sikereikről” szólnak. Átmossák az agyakat, vagy kényszeredetten telepszenek ránk, mint ahogyan már a csapból is a titokzatos „Soros-terv” folyik, vagy az, hogy már az ovisokat is fel kell készíteni a „hadviselésre”? Az ellenzéki gondolkodó meg elmehet a sarokba „pihenni”, ha a véleményét elmeri mondani?


A különböző ellenzéki honlapok, bloggerek írásait nem lehet népszerűsíteni már úgy, mint régebben. Mostanra már olyan korlátozás lett úrrá a Facebookon is, hogy, ha egy-egy érdekes ellenzéki tényfeltáró cikket feltesz valaki egy-egy facebook közösségi oldalra, vagy Facebook csoportba, akkor megy a „darálóba” az illető? Számára gyorsan eljön az egy-két hetes facebook korlátozás időszaka akár egymás után ismétlődve is?


Nem vagyok egyedül a véleményemmel, egyre többen panaszkodnak erről a háttérben, hogy számukra érthetetlen ez a korlátozás, de leírni nem sokan merik az igazságot.


Mire eljön az áprilisi országgyűlési választás, addigra valóság lehet, és nem áprilisi tréfa az, hogy már nem lesz, aki az ellenzéki oldalon továbbítsa az objektív híreket az emberek felé? Tök mindegy, hogy balról, vagy jobbról fúj a szél, de, ha nem ugyanazt fújja, amit a szeretne hallani a hatalom, akkor az „új szeleket” más irányba terelik?


Hát, ennyire jól teljesít az ország, hogy lassan azt is megérjük, hogy lélegeztető gépre kerülhetnek az ellenzéki hírmondók hírei, vagy az ellenzéki Facebook közösségek és Facebook csoportok üzemeltetőinek véleményei? Abban is kiválóan teljesít az ország népe, hogy az emberek képesek a politikai kérdések miatt egymással „hajba kapni”? Mások véleményét miért nem akarják tiszteletben tartani? Olyan ragadós lett a gyűlölködő magatartás egymás iránt, mintha enyves hordókban fürödnénk mindannyian, ahonnan nincs vészkijárat?


Ne engedjük lélegeztető gépre küldeni a véleményünket! A vélemény szabadsága és a szólásszabadság alapvető emberi jogunk. Az elbizonytalanodott választópolgárok, a szavazófülkék magányában még élhetnek a véleményük szabadságával, hogy milyen jövőre szeretnének voksolni. Remélem, hogy nem a „lélegeztető gépes jövőre” szavaztok, Ti jobb sorsa érdemes Magyarok!  


Demeter Éva