MEGBOLONDULT EZ AZ ORSZÁG?


Nem, nem mi bolondultunk meg, hanem ez az ország, ahol élünk. A „meseországot” úgy hívják, hogy Magyarország, ahol minden mesét elhiszünk.


Az össztársadalmi kórképet tekintve mi nem mesélünk, hanem a magyar valóságról beszélünk:


https://kolozsvaros.com/2016/12/02/meltatlan-orszag/


Mit akartak 2010-ben a fülkeforradalmárok? Bőséget, jólétet, gazdagságot és azt, hogy senkit sem hagyjunk az út szélén?


Jaj, Istenem! Jaj, Istenünk! Azóta már mivé lettünk?


2010 óta ránk tört a hét szűk esztendő. Miközben a kormány azt kommunikálja, hogy sokkal jobban élünk, mint hét évvel ezelőtt és azt mondják, hogy „Magyarország egyre jobban teljesít”, aközben a fél ország létminimum alatt él. A fiatalok százezrei menekülnek el az országból a megélhetési válság miatt, de akik itt maradnak azok nagy részére nyomor vár. Főleg a súlyos betegekre és a következő nyugdíjas nemzedékekre.


A következő nyugdíjas nemzedékeknek is nyomorra kell felkészülni ettől hangosak a sajtó-média hírei:

   

https://kolozsvaros.com/2016/12/01/a-nyomorra-kezdhet-felkeszulni-a-kovetkezo-generacio/


A nyugdíjasokkal és a nyugdíjszerű ellátásokban részesülőkkel megalázóan szórakozott el a kormány a 0,9% mértékű jövő évi nyugdíjemelés 1,6%-ra történő felemelésével - a nagy társadalmi felháborodást követően - amikor a jóságos „Télapó” szerepébe bújva, önkormányzatnál dolgozó futárokkal, társadalmi munkában viszik ki a házakhoz a 10 ezer forintos Erzsébet utalványokat, biztonsági őr kíséretével. A 485 forintos személyenkénti postaköltségnél nem lesz drágább ez az „utalványos kivonulás”? Pláne akkor, ha háromszor kell elmenni majd a nyugdíjashoz az utalvánnyal, hogy otthon találják őket, mint a mesében? Vagy a társadalmi munkában negyedszer is kísérletet tesznek arra, hogy az idős emberhez eljusson a „last minute” utalványa? Az önkormányzati dolgozók majd ingyen túlórában járják az üres kilométereket?


https://kolozsvaros.com/2016/12/02/ezen-mar-sem-rohogni-sem-hanyni-nem-lehet/


A nyugdíjasok már egymás haját tépik az interneten a pro-kontra véleményekkel?


Van, aki lelkendező örömujjongásba tört ki. Van, aki azt állítja, hogy nagyon kell örülni ennek a 10 ezres utalványnak is, mert ez újabb nyugdíjemelést ér? Sajnos elfelejti azt, hogy ez az adomány, csak egyszeri juttatás, amiből legfeljebb a karácsonyi ünnepekre kicsit több jut az asztalokra, mint egy csirke-farhátból készült ebéd? Jaj, de jó, hogy még bejglit is vehetünk rajta?


Van, aki örül, van, aki nem. A hirtelen ötlettől vezérelt adománnyal csak megtévesztették a nyugdíjasokat? 


Nézzük csak az utca emberét, hogy ki mit mond a nyugdíjemelésről az idősek közül:


https://videa.hu/videok/24.hu/hirek-politika/nyugdijemeles-es-ajandek-tizezer-forint-nyugdij-1Gfb81QbOaYSr50e?start=12.082A másik oldalon ott vannak az aggályoskodók, akik többségben vannak. Nekik számtalan érvük van, amiket felsorakoztattak a 2017. januártól már nem felhasználható Erzsébet utalványokkal kapcsolatban, amik eljuttatásáról a kormány meggondolatlanul, kapkodva határozott, az utolsó pillanatban.


Itt vannak az életszerű példák:


1./ Mi lesz azokkal, akik akadályoztatás miatt nem tudják átvenni az „ajándék” Erzsébet utalványt? Azok kapnak is meg nem is, ha már előre megszervezték a karácsonyi programokat? Például elutaznának külföldre, vagy vidékre és ott szeretnének maradni a családdal, az unokákra vigyáznának a téli szünetben, nagyszülőként?


2./ Mi lesz az eldugott településeken élő idős emberekkel, akiknek nagy gondot okozhat az utalvány beváltása?


3./ Mi lesz azokkal, akik kórházban fekszenek éppen? Mi lesz a krónikus belgyógyászati ágyakon fekvő intézésre képtelen idős betegekkel? 


4./ Mi lesz azokkal, akik Arzheimer - kórban szenvedő idősek, de a nappali felügyeletüket a dolgozó családjuk nem tudja megoldani? A „télapós ruhába bújt leleményes rablók” áldozataivá válhatnak a hamisított (fénymásolt) Erzsébet utalványokkal, ha így bejutnak az idősek lakásába?


5./ Mi lesz azokkal az albérletben élő nyugdíjasokkal - akiknek nincsen állandó, vagy ideiglenes lakcímük - akiket a főbérlők nem hajlandók bejelenteni? Azok Erzsébet utalványát ki használja fel, akik nem tudják igazolni a lakcímüket, de egyébként meg jogosultak lennének a 10 ezer forintos utalványra?


6./ Mi lesz azokkal a nyugdíjasokkal - akik elé odatesznek egy papírt átvételi elismervény címén - hogy több helyen is írják alá azt, hogy átvették a 10 ezer forintos Erzsébet utalványt, miközben „egészen másról szól az átvételi elismervény”? (Itt tippeket nem szeretnénk adni a becsteleneknek).


7./ Az Erzsébet utalványt minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő kapja? Rokkantak is? Rehabilitációs ellátottak is? Árvák is, akik árvaellátásban részesülnek és az előnyugdíjasok is?


Hogy mi lesz ezzel a hirtelen ötlettől vezérelt ajándékozással a 2016.12.31.-én lejáró Erzsébet utalványok sorsa, amit rásóztak a nyugdíjasokra azt nem tudjuk, mert az utalványok 2016. december 31-én lejárnak.
Kíváncsian várjuk a kérdéseinkre a választ „valakiktől”már csak azért is, mert olyan érzésünk van, mintha megbolondult volna ez az ország a 2016. december 31.-én lejáró Erzsébet utalványok miatt.  Egyre több itt az őrült döntés és mi csak lesünk, amikor azt akarják bemesélni nekünk, hogy: "Ajándék lónak ne nézd a fogát!"