NŐK A KÖZÉPPONTBAN

 

 

A nők a társadalom összetartó erejét csodálatosan irányítják a háttérszerepükkel is. A családban betöltött szerepükkel felerősödik bennük a tettvágy és a szeretet. A hitvesi és az anyai gyengédség, a beteg gyermek, vagy idős szülők ápolása, vagy a munka melletti gyermeknevelés szépsége és nehézsége mellett, megannyi fontos küldetés vár még rájuk a hétköznapi életben, melynek naponta és erőn felül igyekeznek eleget tenni.

 

Ma különösen nagy szüksége van a magyar társadalomnak arra, hogy minél több nő hallassa a hangját a közéletben! Nagyon fontos lenne ez a küldetés, hogy az életünk szebb, teljesebb, és kiszámíthatóbb legyen, ha a jövőnkre gondolunk. Sokkal több nőt kellene delegálni a Parlamenti döntéshozók közé, mert a nők is a társadalom összetartó pillérei! Nem szabadna kihagyni őket a fontos döntésekből.

 

 

A nők rendkívüli kisebbsége a döntéshozatalban és a társadalmi diszkriminációjuk nem elfogadható, hiszen fontos szerepük van a család és a társadalmunk összetartó erejében. Hiába mondják azt, hogy a nők a gyengébbik nem, ez az állítás nem igaz. Kitartásuk és teherbírásuk példamutató. Méltó és megbecsült tagjai kellene, hogy legyenek a társadalmunknak. Azonos végzettséggel, azonos munkáért, azonos bért kellene, hogy kapjanak és azonos nyugdíjakat, ha ugyanolyan feltételekkel vonulnak öregségi nyugdíjba, mint a férfiak.

 

A "MI NŐK 2017, NŐK A DÖNTÉSHOZATALBAN" Facebook csoportba mindenkit szeretettel várnak, aki hasonlóan gondolkodik ezekről a problémákról, hogy végre méltó helyre és végre döntéshozó pozícióba kerülhessen minél több nő a magyar társadalomban:


https://www.facebook.com/groups/284947045290774/?ref=ts&fref=ts

 

Legyen végre méltó helye a nőknek is a magyar társadalomban! Tegyünk ezért minél többen, legalább egy keveset, hogy megmutassuk az országnak, hogy mire vagyunk képesek!

 

 

Demeter Éva