Nyugdíjasokkal szórakozik a Fidesz? 

Érdekes, ma végre engem is felhívott a Fideszes telefonautomata a nyugdíjasok miatt „aggódva”.


Nem vagyok „Jobbikos”, sosem voltam az, de most megsajnáltam őket. A saját fülemmel győződhettem meg a FIDESZ, JOBBIK ellenes kampányáról. Arról, hogy tényleg az volt az automata szövegben, amitől már hangos az egész internet is. Közben nem győzöm kapkodni a fejem, hogy még milyen hírek jönnek ezzel a „telefonbetyárkodásokkal” kapcsolatban.


Például, hogy honnan szerezték meg a nyugdíjasok telefon előfizetői adatbázisát?


Az is kiderült a 24.hu hírportál egyik cikkéből, hogy jogsértően hívogatja a FIDESZ a nyugdíjasokat. Lehet, hogy közpénzből, de már nem is ez a lényeg, mert már annyi mindent fizetünk közpénzből. Az a lényeg, hogy még reklamálni sem lehet azért, hogy kéretlenül hívogatnak minket. Azon lepődtem meg legjobban, hogy egy ekkora nagy pártnak, mint a FIDESZ, még írni sem lehet. 


E-mailjük sincs, ahová írni lehetne? Ha nincs, akkor nincs nincs. Ha ők nem kíváncsiak a nép véleményére, a nép miért legyen kíváncsi az ő véleményükre? 


Amikor ma hívott a „telefonbetyár automata” elgondolkodtam, de nagyon. Az jutott eszembe, hogy amikor a FIDESZ ellenzékben volt még, akkor meg a szocialistákkal riogatták folyton a nyugdíjasokat.


Például, 2010-ben nyugdíj garancialevelet lobogtattak és azzal szórakoztatták a nyugdíjasokat, hogy a FIDESZ tudja csak garantálni, a nyugdíjak értékállóságát. A garancia levéllel majd reklamálhatnak a nyugdíjasok, ha valami nem stimmel a nyugdíjukkal?


Ami nagyon nem stimmelt az, az volt, hogy első intézkedéseik között megszüntettek több mint egymillió korhatár alatti nyugdíjas nyugdíjas-státust! A rokkantsági és baleseti nyugdíjak fogalmát is eltörölték úgy, hogy helyette segélyes pénzeket kapott a kb. 200 ezer felülvizsgálatra kötelezett rokkant nagy része, és kb. 100 ezer rokkant maradt ellátás nélkül.


Az első intézkedések között ott volt a magán nyugdíjpénztári megtakarítások felszámolása úgy, hogy csak ígéret maradt az egyéni számlákon történő nyilvántartás. A rászedett 3 millió fiatal nyugdíjpénztári tag, aki „átlépett” az állami TB mezejére, vajon ott mit fog majd kapni, ha eléri élve a folyton emelkedő öregségi nyugdíjkorhatárt? Azzal riogatják őket, hogy pár évtized múlva itt már nyugdíj helyett, csak aprópénzt számolgathatnak az öregek?


Miért költi a FIDESZ a pénzt felesleges telefonálásokra, ha már a TB garanciát is elvette az emberektől? 2012. január 1.-től ugyanis már végleg megszüntetek a TB garanciák. Ezt a saját bőrünkön is tapasztalhatjuk, a lepukkant egészségügyi ellátórendszerben, ahol a sajtóhírek szerint egyre több beteg hal bele az ellátatlanságba. A 300 forintos vizitdíjat „leszavazó” népszavazása után, talán a nép saját magának szavazta meg a sokkal rosszabb „fizetős egészségügyet”?


2009. év végén a világválság hatása miatt - a szűkösebb költségvetési források okán karácsony és újév között - csak a sürgős műtéteket hajtották végre. Ekkor a FIDESZ aktív eutanáziát emlegetett. Ma viszont sokkal siralmasabb az egészségügy helyzete. Azóta, a jelenlegi kormány sok százmilliárdot vont el az egészségügy ellátórendszerből.


Napjainkban már nyíltan kimondják, hogy 75 év felett ne akarjon élni egy idős ember, ha rákos, vagy súlyos beteg, mert sokba kerül a gyógyítása? Pedig a daganatos betegségek főleg a 65 év felettieket tizedelik. 


Na, és persze az Alaptörvényben - a TB garancia felszámolásával - a nyugdíjak sem számítanak többé alanyi jogú juttatásnak, mert az állam szépen fogalmazva, csak „törekszik” azok valamilyen szintű biztosítására.


A FIDESZ hol a szocialistákkal, hol a Jobbikkal riogatja a nyugdíjasokat. Hány ellensége lesz még?  De vajon belegondoltak a nyugdíjasok abba, hogy a TB garanciákat ki szüntette meg? Akkor most a nyugdíjasoknak kitől is kell félni?


Ne csodálkozzunk azon, hogy a felmérések szerint a nyugdíjasok között is egyre több a bizonytalan szavazó. Már csak az a kérdés, hogy ki ad nekik nyugdíjgaranciát, ha azt, az Alaptörvénnyel 2012. január 1-től megszüntették? Pont a FIDESZ szüntette meg, mely a 2010. évi választási kampányban még nyugdíjgaranciát ígért.


Kedves Nyugdíjasok, hát így higgyetek nekik!