KÉRDÉSEK:

„PLAKÁTERDŐ” HELYETT
Az ország a 2016.október 2-i „kvótanépszavazásra” készül. Már megkezdődött, sőt javában folyik a „plakátkampányolás”. Mire eljön a szavazás napja, addigra már világhírűek lehetünk az országot és az internetet elborító színes plakáterdőinkkel. Főleg a kék szín a menő, de vannak „mindenevő” plakátgyártók, a színtől függetlenül is. Sőt, már a humor is bevetésre került a Két Farkú Kutya Párt plakátkampányában. Egy hét alatt 22 milliós adomány sikerült összegyűjteni a sajtóhír szerint a vicces plakátokra a „kétfarkú” pártnak. De, vajon mennyit költ rá az ország? Legjobb, ha sosem tudjuk meg, mert csak felbosszantanánk magunkat azon?


Belegondolni is szédítő abba, hogy mennyi pénzbe kerülhet a sok-sok plakát és ellenplakát kampányolás. Hasznosabb helye is lenne annak a rengeteg pénznek, amit feleslegesen dobunk ki a „plakáterdőkre”. A népszavazásig minden kérdés aktuális lehet, ami így kezdődik: „Tudta-e, hogy”? A „Tudta-e” kérdéseket plakátok nélkül is ismerjük, és azokra a válaszokat plakátok nélkül is tudjuk.  Minek ide ennyi pénzért, ennyi szemét? Mert azt is tudjuk, hogy a szemétbe kötnek ki a végén ezek a plakátok, ugye?


A civil szervezeteknek, vagy civil érdekvédőknek nincs pénze plakátokra. A plakátokat nem is tarjuk annyira fontosnak, mint amekkora felhajtással beterítik velük a világhálót és az országunkat. Önkéntes, civil érdekvédőként egyszerű, hétköznapi emberek vagyunk, akik a nagy ellátórendszerek kárvallottjainak a problémáira fókuszálunk, plakátok nélkül is. Miközben úton-útfélen plakáterdővel találkozunk, milliárdokba kerül az értelmetlen „kvótanépszavazás”, aközben a saját problémáinkról megfeledkezünk? Hát, ne feledkezzünk meg, mert „a kvótanépszavazás, csak elterelő hadművelet”, hogy addig se beszéljünk az ország valós problémáiról, amik sokkal súlyosabbak, mint ahogyan azt sokan gondolnánk!


Mi a menekültkérdésnél nagyobb veszélyt látunk, az alábbi fontos kérdések következményeiben, amin plakátok nélkül is el kellene gondolkodnunk. A mi plakátunk egyszerű lenne. Sőt, nem is plakát lenne, csupán pár kérdés egy papíron, semmi más, a teljesség igénye nélkül. Olcsó, ami nem ráz, nem hozza ránk a frászt, mert ismerjük a helyzetet, hogy plakát helyett mit kérdezzünk, ide jövőt hogy tervezzünk. Talán már a válasz is benne van a kérdésben, hogy sehogy, mert gátol minket a hatalom.


Gátol, akkor is, ha nem akarjuk, de most a kérdéseinket, mi mégis feladjuk:


TUDTA-E, HOGY ÖN, ÉS A CSALÁDJA A NAGY ELLÁTÓRENSZEREK VESZTESE LEHET?


TUDTA-E, HOGY AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÓRENDSZER FOKOZATOS FELSZÁMOLÁSA ZAJLIK?


TUDTA-E, HOGY AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK MEGBECSÜLÉSE, VAGY ELVÁNDORLÁSA NEM ÉRDEKLI  A  KORMÁNYT, DE A BETEGEK SORSA SEM?


TUDTA-E, HOGY HAZÁNKBAN A BETEGEK GYÓGYULÁSHOZ VALÓ ALAPVETŐ EMBERI JOGÁT KORLÁTOZZÁK?


TUDTA-E, HOGY AZ ÁLLAMI EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSOK FOKOZATOS MEGVONÁSA MIATT FIZETNI FOGUNK, HA GYÓGYULNI AKARUNK?


TUDTA-E, HOGY A ROKKANTAK NEM CSALÓK, HANEM SEGÍTSÉGRE SZORULÓK?


TUDTA-E, HOGY AZ OKTASÁSI RENDSZER ÁTALAKÍTÁSA KÁROS A JÖVŐNKRE NÉZVE?


TUDTA-E, HOGY A FIATALOK 80%-A A KÖZÉPISKOLA UTÁN KÜLFÖLDÖN TANULNA ÉS OTT IS MARADNA?


TUDTA-E, HOGY A SZOCIÁLIS ELLÁTÓRENDSZER FELSZÁMOLÁSA ZAJLIK?


TUDTA-E,  HOGY MUNKAALAPÚ TÁRSADALMAT SZERETNE A KORMÁNY 100%-OS FOGLALKOZTATÁSSAL?


TUDTA-E, HOGY HAVI 27 EZERBŐL IS MEG LEHET ÉLNI A MENTÁLISAN SÚLYOSAN SÉRÜLT BETEGEKNEK, AKIKET NAPI 6 ÓRÁS MUNKÁRA KÉNYSZERÍTENÉNEK?


TUDTA-E, HOGY A KÖZMUNKAPROGRAM NEM VEZET SEHOVÁ, CSAK A ZSÁKUTCÁBA?


TUDTA-E, HOGY A NAGYKORÚ GYERMEK 2016. JÚNIUS 1.-TŐL  SZÜLŐTARTÁSRA KÖTELEZETT? 


TUDTA-E, HOGY AZ ALAPTÖRVÉNYBEN 2012. JANUÁR 1.-TŐL MÁR NINCS TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI GARANCIA ÉS AZ EGÉSZSÉGÜGYI, VAGY NYUGDÍJ ELLÁTÁSRA MÁR CSAK „TÖREKSZIK”A KORMÁNY, DE NEM KELL BIZTOSÍTANI AZT? 


TUDTA-E, HOGY A NYUGDÍJRENDSZER FENNTARTHATATLANSÁGÁRÓL SZÓLNAK FOLYAMATOSAN A HÍREK?


TUDTA-E, HOGY UKRÁN NYUGDÍJASOK TÍZEZREINEK OSZTOGATUNK INGYEN MAGYAR NYUGDÍJAKAT MA IS, MIKÖZBEN ITTHON A SZÜLŐTARTÁSI TÖRVÉNNYEL RIOGATUNK CSALÁDOKAT?


TUDTA-E, HOGY ROSSZABBUL ÉLÜNK, MINT 4 ÉVE, DE MÉG ROSSZABBUL FOGUNK ÉLNI A JÖVŐBEN?


TUDTA-E, HOGY UNIÓS ÁLLAMPOLGÁRKÉNT HAZÁNK FOGJAI VAGYUNK, AKIK BETEGEN ÉS ÖREGEN, INNEN MÁR NEM MENEKÜLHETÜNK SEHOVÁ?


Minderről mi a véleményünk? Csupán ennyi:


TUDTA-E, HOGY A „PLAKÁTERDŐ” HELYETT PÁR KÉRDÉS IS ELÉG, HOGY LÁSSUK A FÁTÓL AZ ERDŐT?


TUDTA-E, HOGY ROSSZABB A HELYZETÜNK A SAJÁT HAZÁNKBAN, MINT AZOKÉ, AKIK EURÓPÁT VÁLASZTANÁK MENEKÜLTKÉNT A JOBB ÉLET REMÉNYÉBEN?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Végül még egy utolsó kérdés:


TUDJA-E ÖN, HOGY MI MAGYAROK INNEN, HOVÁ MENEKÜLHETNÉNK, VAGY A HATALMON LÉVŐKET INNEN HOVÁ KÜLDHETNÉNK?


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tisztelt Választópolgár!


AMENNYIBEN, AZ UTOLSÓ KÉRDÉSÜNKRE ÖN TUDJA A HELYES VÁLASZT, KÉRJÜK, HOGY KÖZÖLJE VELÜNK, HISZEN ETTŐL FÜGG A JÖVŐNK, AZ ÉLETÜNK! A MODERNKORI NÉPVÁNDORLÁS RÉSZESEI VAGYUNK, HA ELMEGYÜNK, DE, HA ITT MARADUNK, ABBA IS SOKAN BELEHALUNK.