Versenyfutás a nyugdíjas szavazókért

Szemlélgessük csak a nyugdíjasokért vívott politikai csatározásokat elfogulatlanul! Például, most első körben, csak a jobboldali pártok versenyfutását figyeljük meg a nyugdíjas szavazatokért!


Lehet, hogy a nyugdíjasoknak körbetelefonálós kormány-kommunikáció mégsem olyan hiteles, mint, ahogyan győzködnék arról a nyugdíjasokat? Vagy az is lehet, hogy a Jobbik kommunikációját értette félre valaki, vagy azóta megszépült már mind a két párt nyugdíjasoknak szóló üzenete?


Erről az a gondolat juthat eszünkbe, hogy pár évvel ezelőtt az Ausztráliai választásokon a győzelemre jutó Miniszterelnök-jelölt nyíltan kimondta, hogy a nyugdíjasok szavazata fogja eldönteni, hogy ki lesz a befutó?


Mivel hazánkban a választások idején már kb. 3 millió nyugdíjszerű ellátott lesz, és valóban ők potenciális szavazóbázist alkotnak - de közülük sok a bizonytalan szavazó - így nagy a tétje a nyugdíjas szavazatoknak.


Az, hogy ezekből a szavazatokból mennyi jut a jelenleg hatalmon lévő pártoknak, és a többi hogyan oszlik meg az ellenzéki pártok között az fontos kérdés lehet számunkra, ha a jövőnkre gondolunk.


Minden esetre érdemes rászánni az időt arra is, hogy meghallgassuk, hogy Vona Gábor egy miskolci, utcai lakossági fórumon hogyan is vélekedett a nyugdíjasokról és a nyugdíjakról.


Mivel „az éremnek két oldala van", azért ajánljuk, hogy mindkét fél hallgattasson meg. Ha már az ország nyugdíjasait körbetelefonálják közpénzen, akkor hallgassuk meg azt is, hogy a másik oldal mit mond ugyanerről egy nyugdíjasnak, a spontán feltett kérdésére.